Batinašima 19 godina robije

Batinašima 19 godina robije

Apelacioni sud potvrdio presudu za ubistvo Srđana Paunovića (52) iz Kisiljeva

ODLUKOM Apelacionog suda u Kragujevcu, Desimir Branković (52) iz Topolovnika pravosnažno je osuđen na deset, Radiša Jovanović (34) na pet, a Darko Pešteranović (28) na četiri godine zatvora, jer su pre tri i po godine brutalno pretukli Srđana Paunovića (52) iz Kisiljeva, koji je dan kasnije podlegao teškim povredama. Ovakvom odlukom potvrđena je prošlogodišnja presuda krivičnog veća Višeg suda u Požarevcu za prvu dvojicu optuženih, dok je Pešteranoviću kazna smanjena za godinu dana.

Zločin se dogodio 7. marta 2013. godine u Topolovniku, odakle su sva trojica osuđenih. Neposredno pre napada, oni su se sreli sa Srđanom u seoskoj kafani, u koju je on često navraćao. Pošto su međusobno razmenili nekoliko oštrijih reči, Srđan je otišao iz kafane. Za njim su odmah krenula i trojica osumnjičenih, Desimirovim džipom “dačija sandero”. Čim su ga sustigli na putu, prvi je iz vozila izašao Desimir i drvenom palicom ga brutalno pretukao, udarajući ga po glavi i leđima.

– Kada se Srđan srušio na zemlju, Desimir je nastavio da ga udara, pozivajući i drugu dvojicu da mu se pridruže, što su oni i učinili. Potom su su se odvezli sa lica mesta, ostavljajući pored puta okrvavljenog čoveka. On je zadobio 28 preloma rebara, prelom grudne kosti i donje vilice – navedeno je u optužnici. – Teško povređenog Srđana kasnije je jedan meštanin ugledao pored puta i odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć. Međutim, povrede su bile toliko teške da je Srđan dan kasnije preminuo u požarevačkoj bolnici.

Trojica osumnjičenih uhapšena su narednog dana i sprovedena u pritvor, gde su proveli sedam meseci. Glavni motiv njihovog napada bio je obest, jer su smatrali da Srđan ne zaslužuje da živi, jer je bez posla, siromašan i alkoholičar.

PRITVOR

TROJICA osumnjičenih u pritvoru su provela sedam meseci, a onda puštena da se brane sa slobode. Za krivično delo koje su počinili – nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, zakonom je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

KOMENTARIŠI