Foto: Urban City // B.P.

Već više od nekoliko decenija grad Požarevac su nekako uvek zaobilazile velike industrije, a većinom se razvoj bazirao na trgovini i zanatstvu. 

Čini se da se nije mnogo promenilo do danas, osim nekih tekućih i kozmetičkih promena u infrastrukturi, naravno treba pohvaliti sređivanje centra grada, izgradnju sportskih terena i atletskog stadiona, a i sledeće godine dobićemo i novi modernizovani gradski bazen, takođe u planu je prepumpna stanica da se ceo grad pokrije toplotnim grejanjem.

Foto: Urban City // B.P.

Ipak, gradu nedostaju nova radna mesta, velike kompanije, gde će se mladi zaposliti. Ustanovilo se da grad nedovoljno napreduje. Da li zbog kadrovskih problema, nedovoljne podrške Beograda ili pogrešne politike više od tri decenije.

Tako da su Požarevac zaobišle velike kompanije, a bez velike industrije nema novih radnih, razvoja i većih prihoda za grad Požarevac da bi mogao da napreduje u svakom smislu.

Foto: Urban City // B.P.

Industrijska zona još uvek nije dobila svoju pravu namenu kao što je planirano, a to je pre svega zapošljavanje mladih, ali i i veći prihodi za gradski budžet.

3 KOMENTARA

  1. Kako da ne. Imali smo fontane,više ih nemamo. Imali smo bazen,biće za zimu. Zatvoren bazen misaona imenica. A kad su izborna obećanja imaćemo tri zatvorena bazena. I napraviš opet bazen dubine 2m. Pa to samo kreten može da uradi. Nema skakaonicu,a možda nam se među decom kriju svetski prvaci. To NIKADA nećemo da saznamo.Guraju se pare u fudbal,a igra se beton liga. Ceo svet pravi kružne tokove,mi pobadamo semafore. Imali smo svetsku industriju,sad nam ostala samo industrijska zona. Vratite švapsku kocku,jer vam OVAJ asfalt nije neko rešenje. Ne može da se vozi nigde,kao na stazi divljeg jelena. Izgledamo kao Las Vegas, samo kockarnice i banke,samo nemamo toliki prihod kao oni.NAPREDNO napredujemo unazad godinama.

  2. Dovoljno je izaci na ulicu (mada pitanje je i sta je to ulica po PO standardima) i videti koliko grad napreduje…

  3. Niko nikad nista nije uradio za ovaj grad,Milosevici digli novu bolnicu,sledeca vlast osusili celu zgradu,cak i stekere pokrali iz zidova,pa opet dobili pare od Rumuna,eee od Rumuna koji nekad cekali da za 10 maraka ubacuju ugalj,strasno…gori smo od njih.Gde je šecerana,gde je MiP,gde je stari Pozarevac?Omladina koja je jurcala po gradu,sad…samo gastrabajteri dolaze oni i kupuju ove stanove,mi srednji stalez od 30-40 koji zivimo tu ceo zivot mozemo da sanjamo stambeni kredit,Pozarevac je postao selo.Place mi se kad idem do grada i kad vidim ko upravlha njime zadnjih 30 godina.

KOMENTARIŠI