PODELI
Smederevo, 04.03.2017. 21.00h

Građani su počeli da se okupljaju oko 20.30 sati. Očekuje se dolazak i “zabranjenog” pevača, koji kako nezvanično saznajemo sedi u obližnjem Book caffe-u.

SMEDEREVO 2040
Smederevo, 04.03.2017. 20.50h

Smederevci dolaze na protest jer su, kako kažu, isprovocirani odlukom da se Georgievu bez ikakvog obrazloženja otkaže gostoprimstvo u njihovom gradu i definitivno ukine ranije najavljeni koncert.

Koncert je bio zakazan za 4. mart, zatim odložen, pa otkazan, za šta je Georgiev saznao preko Twittera.

Ovim povodom danas se oglasila i gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović koja je navela da ni ona, ni gradska uprava nemaju nikakve veze sa zakazivanjem, niti s otkazivanjem koncerta pevača Vlada Georgieva.

“Istina je i da Vlado Georgiev nije pregovarao sa mnom, niti sa bilo kim iz gradske uprave. Sve je to radio sa direktorom Sportske hale”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da do sada nije reagovala jer smatra da se ne treba mešati u kulturu i politiku, a da su navodi o umešanosti u otkazivanje koncerta “samo medijske spekulacije i spinovanja koje je opozicija pokušala da iskoristi i na taj način započne političku kampanju”.

Kako se navodi, netačni su navodi i da je radnicima javnih preduzeća zabranjeno pojavljivanje na današnjem skupu u znak protesta protiv otkazivanja koncerta.

“Smederevo je otvoren grad za sva kulturna, sportska i umetnička dešavanja, a to potvrđuju sve naše gradske manifestacije”, navela je Avramović.

Pevač Vlado Georgiev izjavio je da će u Smederevu biti u publici, umesto na bini jer je njegov koncert zabranjen, i dodao da drugi razlog za zabranu koncerta ne zna osim taj što je javno podržao Sašu Jankovića, kandidata za predsednika Srbije.

Koncert u tom gradu je ranije otkazan, a Građanska inicijativa “Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati”, koju na Facebooku prati više od 20.000 ljudi pozvala je učesnike da večerašnji protest bude miran i dostojanstven.

4 KOMENTARI

  1. Осуђивана криминалка – шта таква сподоба има да се интервјуише? Криминалку прави суд тек чека…

  2. Njen vec izlizan fazon je da pretnjom usmeno naredi da se odrade nemoralne , nezakonite i nebulozne stvari, bez mogucnosti da joj se obrazlozi da se to tako ne moze. A kad uvidi da je takvo pogresno usmeno i sa pretnjom naredjenje bio njen licni promasaj, onda pokusava da opere ruke tako sto tog uplasenog poltrona okrivi. Vec je vise nepodnosljivo toliko bezobrazno i ocikledno njeno ludilo, da to prolazi samo kod idiota i kukavica. Nju pod hitno u ludnicu, kad je vec SNS oslobodio zatvora, to bi jedino spasilo sve , cak i nju, iako to ne shvata. Ona mora da se kontrolise preko psihijatrijskih ustanova, posto izlecenje od takve sifre koju ona ima je nemoguce.

KOMENTARIŠI