PODELI
Smederevo, 04.03.2017. 21.00h

371 total views, 9 views today

Građani su počeli da se okupljaju oko 20.30 sati. Očekuje se dolazak i “zabranjenog” pevača, koji kako nezvanično saznajemo sedi u obližnjem Book caffe-u.

SMEDEREVO 2040
Smederevo, 04.03.2017. 20.50h

Smederevci dolaze na protest jer su, kako kažu, isprovocirani odlukom da se Georgievu bez ikakvog obrazloženja otkaže gostoprimstvo u njihovom gradu i definitivno ukine ranije najavljeni koncert.

Koncert je bio zakazan za 4. mart, zatim odložen, pa otkazan, za šta je Georgiev saznao preko Twittera.

Ovim povodom danas se oglasila i gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović koja je navela da ni ona, ni gradska uprava nemaju nikakve veze sa zakazivanjem, niti s otkazivanjem koncerta pevača Vlada Georgieva.

“Istina je i da Vlado Georgiev nije pregovarao sa mnom, niti sa bilo kim iz gradske uprave. Sve je to radio sa direktorom Sportske hale”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da do sada nije reagovala jer smatra da se ne treba mešati u kulturu i politiku, a da su navodi o umešanosti u otkazivanje koncerta “samo medijske spekulacije i spinovanja koje je opozicija pokušala da iskoristi i na taj način započne političku kampanju”.

Kako se navodi, netačni su navodi i da je radnicima javnih preduzeća zabranjeno pojavljivanje na današnjem skupu u znak protesta protiv otkazivanja koncerta.

“Smederevo je otvoren grad za sva kulturna, sportska i umetnička dešavanja, a to potvrđuju sve naše gradske manifestacije”, navela je Avramović.

Pevač Vlado Georgiev izjavio je da će u Smederevu biti u publici, umesto na bini jer je njegov koncert zabranjen, i dodao da drugi razlog za zabranu koncerta ne zna osim taj što je javno podržao Sašu Jankovića, kandidata za predsednika Srbije.

Koncert u tom gradu je ranije otkazan, a Građanska inicijativa “Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati”, koju na Facebooku prati više od 20.000 ljudi pozvala je učesnike da večerašnji protest bude miran i dostojanstven.

4 KOMENTARI

  1. Осуђивана криминалка – шта таква сподоба има да се интервјуише? Криминалку прави суд тек чека…

  2. Njen vec izlizan fazon je da pretnjom usmeno naredi da se odrade nemoralne , nezakonite i nebulozne stvari, bez mogucnosti da joj se obrazlozi da se to tako ne moze. A kad uvidi da je takvo pogresno usmeno i sa pretnjom naredjenje bio njen licni promasaj, onda pokusava da opere ruke tako sto tog uplasenog poltrona okrivi. Vec je vise nepodnosljivo toliko bezobrazno i ocikledno njeno ludilo, da to prolazi samo kod idiota i kukavica. Nju pod hitno u ludnicu, kad je vec SNS oslobodio zatvora, to bi jedino spasilo sve , cak i nju, iako to ne shvata. Ona mora da se kontrolise preko psihijatrijskih ustanova, posto izlecenje od takve sifre koju ona ima je nemoguce.

  3. Glupost,ma kakva zabrana koncerta! To muzikantivode propagandu protiv Vucica zloupotrebomgradjana nepostujuci ih .

KOMENTARIŠI