PODELI
Foto: Grad Smederevo

59 total views, 6 views today

Tokom trajanja festivala, do četvrtka, 23. avgusta, publika će na četiri lokacije moći da pogleda ukupno 35 filmova iz deset zemalja.

Prvi festival “Dunav Film Fest – Smederevo 2018” otvoren je u subotu uveče u Malom gradu Smedervske tvrđave projekcijom filma “Svi znaju” Asgara Farhadija.

Tokom trajanja festivala, do četvrtka, 23. avgusta, publika će na četiri lokacije moći da pogleda ukupno 35 filmova iz deset zemalja. Reč je o najznačajnijim aktuelnim ostvarenjima sedme umetnosti podunavskih zemalja.

Ljubitelji filma imaće prilike da pogledaju i filmove koji su premijerno prikazani na najvećim evropskim festivalima ove godine.

Film “Zlogonje”, Raška Miljkovića biće premijerno prikazan našoj publici, dok će jugoslovenski klasik „Varljivo leto 68“, koji je digitalno restauriran u okviru projekta „Vip kinoteka“, zatvoriti manifestaciju.

Najbolje ostvarenje u takmičarskom delu poneće nagradu „Dunav 2860“ koja simbolično označava dužinu reke Dunav u kilometrima od izvora do mora, kao i dužinu trajanja festivala u minutima filmova.

KOMENTARIŠI