Železnička stanica u Požarevcu

Novi, upravo objavljeni red vožnje železnicom na relaciji od Požarevca do Smedereva – koji će važiti do narednog decembra – nije doneo olakšanje putnicima.

– Kada radim u prvoj smeni, od šest ujutru, iz Smedereva moram da krenem još u 4.40, a teško je i onima koji rade od osam, jer njihov voz kreće u 7.15 i kašnjenje je neminovno – objašnjava Stokić.

Što se povratka u Smederevo tiče, oni koji rade do 15 sati mogu da koriste tek polazak u 18.15, dok đacima preostaje samo voz u 22.15. Povratak je avantura i za učenicima koji su u popodnevnoj smeni, jer ako u Smederevu ne stignu na polazak u 19.30, jednostavno, ne mogu da se vrate u Požarevac…

Pritom je, saznaju Novosti, najgore to što svi ovi putnici nemaju alternativu, jer autobusi između ova dva grada – međusobno udaljena samo 40 kilometara – ne saobraćaju. Zbog toga je za zaposlene jedino rešenje da se zajednički prevoze privatnim automobilima i dele trošak za gorivo, dok se srednjoškolcima najviše isplati iznajme sobu ili stan u mestu školovanja, što je – opet – znatno skuplje od mesečne karte.

APSURD DO APSURDA

Do decembra je na pruzi od Požarevca do Smedereva bilo šest polazaka, ali je jedan ukinut… I za prevoz do Beograda je ranije bilo više kompozicija, zatim je to svedeno na samo jednu, a pre nekoliko godina je saobraćaj na toj relacija potpuno obustavljen…

2 KOMENTARI

  1. Ko pravi red voznje uopste nema predstavu kad je narrodu potreban prevo.Ukidaju polazak u15i45,auvode u18i 15 gde voz iz Pozarevca svaki dan bez outnika ide.Strasno.

KOMENTARIŠI