Odluka Višeg suda: Nanogica bivšem direktoru termoelektrane Drmno

Odluka Višeg suda: Nanogica bivšem direktoru termoelektrane Drmno

Nakon što su u utorak uhapšeni bivši direktor TE ”Drmno” Dragan Živić i bivši rukovodilac finansijskog sektora iste elektrane Nataša Kovačec koji su osumnjičeni da su počinili krivična dela vezane za zloupotrebe u javnim nabavka, predati su Višem tužilaštvu u Požarevcu gde su salušani.

Više tužilaštvo je protiv osumnjičenih pokrenulo istragu za pomenuta krivična dela i predložilo da im se odredi pritvor do 30 dana, kako ne bi uticali na svedoke i ponovili krivično delo za koje se sumnjiče. Draganu Živiću, bivšem direktoru TE “Kostoalc B”, Viši sud u Požarevcu odredio je kućni pritvor, stavljane nanogice i elektronsko praćenje dok traje potreba za tim, a najduže u periodu do tri meseca..

Osumnjičenoj Nataši Kovačec, određena je zabrana prilaženja i kontaktiranja svedoka dok traje istraga. Nezadovoljno tom odlukom Višeg suda,  Više javno tužilaštvo uputiće žalbu  Višem sudu, jer smatra da su izrečene mere nedovoljne. Nakon prispeća žalbe Višeg tužilaštva, vanraspravno veće Višeg suda doneće konačnu odluku da li će se osumnjičenima odrediti pritvor ili ne.

Živić je osumnjičen za zloupotrebu javnih nabavki u termoelektranama “Kostolac A” i “Kostolac B” iz 2011. godine, kojima je izazvana šteta preko 150 miliona, dok je Kovačec osumnjičena za zloupotrebu navedenih javnih nabvki uz nanetu štetu do 150 miliona dinara.

Osumnjičenima nisu određeni branioci po službenoj dužnosti, već su angažovali advokate po svom izboru.U narednom periodu sledi sprovođenje istrage, u kojoj zamenik višeg javnog tužioca Slobodan Kovačević, može tražiti saslušanje svedoka,  izvođenje neophodnih veštačenja i prikupljanje ostalih dokaza.

KOMENTARIŠI