U Zaovačkoj šumi kod Malog Crnića, uz muziku, “mučenicu” i druženje, održano još jedno takmičenje u kuvanju gulaša i pecanju ribe na plovak.

Kulinarsko takmičenje, osmo po redu, bilo je međunarodno, jer su u njemu učestvovali i policajci iz Doboja – Republika Srpska, uz kolege iz Kikinde, Beograda i Braničevske regije. Ukupno je bilo deset ekipa, koje su se, dok su kuvale gulaš, okrepljivale uz pomoć  domaće “mučenice”, roštilja, predjela u vidu vlaškog kačamaka i ovčjeg sira, čorbastog pasulja, a tu je bilo i neizostavno prase na ražnju.

Ekipa “Sam protiv svih” iz Požarevca, osim gulaša, spremala je i čorbast pasulj za sve prisutne, koji je izazvao najviše oduševljenja, zahvaljujući glavnom kuvaru Milanu Vučkoviću, dok je za predjelo u vidu vlaškog kačamka od belog brašna i ovčjeg sira bio zadužen njihov član Novica Blagojević Hans iz Velikog Gradišta. Ova ekipa bila je osma u kuvanju gulaša, ali je zato u kuvanju pasulja bila bez premca.

-Spremili smo pasulj za sve prisutne u kazanu od 70 litara. Pored pasulja-gradištanca u kazanu su se krčkala domaća slanina, suva rebra i kobasica, a poseban šmek majstor Milan mu je napravio uz razne začine i njegove posebne sastojke, koje čuva kao tajnu-otkrio nam je popularni policajac iz Gradišta Hans kako je spremljen ovaj izvrstan čorbast pasulj.

KOMENTARIŠI