PRESUDA! Oslobođen optužbe za obljubu maloletnika!

PRESUDA! Oslobođen optužbe za obljubu maloletnika!

Apelacioni sud oslobodio Vladimira Jeremića, nekadašnjeg pedagoga u Savetovalištu za mlade u Smederevu, jer nije dokazana njegova krivica.

Apelacioni sud u Beogradu je pravosnažno je oslobodio nekadašnjeg pedagoga u Savetovalištu za mlade iz Smedereva Vladimira Jeremića optužbi da je zloupotrebom položaja počinio krivično delo obljube maloletnika, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

Ovom presudom preinačena je osuđujuća presuda Višeg suda u Smederevu kojom je 2014. godine Jeremić bio osuđen na godinu dana kućog zatvora i pet godina zabrane rada sa maloletnim osobama.

U obrazloženju presude Apelacionog suda se, između ostalog, navodi da na osnovu svih dokaza koji su izvedeni tokom postupka, njihovom svestranom analizom zaključeno da “nije dokazano da je okrivljeni izvršio krivično delo obljuba zloupotrebom položaja”.

Jeremić je početkom 2012. godine bio uhapšen zbog optužbi da je kao specijalni pedagog u Savetovalištu za mlade u Smederevu vrbovao dečake.

Pored radnog mesta pedagoga, Jeremić je bio sudija porotnik u Veću za maloletnike i veroučitelj u nekoliko škola, preneli su mediji.

KOMENTARIŠI