Foto: Urban City

Austrijski ”Imofinanc” saopštio je da će kupiti osam novih ritejl parkova u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, po ukupnoj ceni od oko 90,5 miliona evra. Kako navode, ovim akvizicijama se “Stop šop” portofolio kompanije ”Imofinanc” proširio na ukupno 80 lokacija u devet zemalja sa preko 567.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje, koji imaju vrednost od oko 800 miliona evra.

Foto: Urban City

Akvizicija u Srbiji uključuje ritejl parkove sa skoro 32.500 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje u Subotici, Borči i Smederevu. Time će, kako navodi, “Stop šop” brend u Srbiji biti prisutan na devet lokacija sa 83.600 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje. Prodavac u Srbiji je, kako dodaju, MPC Group.

”Imofinanc” navodi da su trenutno su u razmatranju dalje akvizicije, dok su dva Stop šop ritejl parka, u Srbiji i Poljskoj, u razvojnoj fazi. “Ove akvizicije će ojačati našu poziciju vodećeg operatera ritejl parkova u Evropi, a početak poslovanja u Hrvatskoj označiće naš ulazak na novo EU tržište koje je veoma privlačno našim međunarodnim zakupcima”, rekao je menadžer operacija kompanije ”Imofinanc” Ditmar Rajndl.

Foto: Urban City

Kako je rekao, cilj je da povećaju broj “Stop šop” ritejl parkova na više od 100. “Očekuje se da će kupovina navedenih lokacija biti zvanično zaključena do kraja 2018. godine”, navodi se u saopštenju.

Otvaranje STOP SHOP-a u Požarevcu, Foto: Urban City LIVE! Video printscreen

Podsećamo da je ova kompanija otvorila svoj ritejl park “STOP SHOP” u Požarevcu 19. aprila ove godine.

 

KOMENTARIŠI