PODELI
Foto: youtube/printscreen

250 total views, 3 views today

Odgovarajući na pitanje agencije da li će tim merama u nekoj meri biti pogođena i srpska železara u Smederevu, koja je u vlasništvu kineske kompanije Hestil, u Evropskoj komisiji napominju da se mere odnose isključivo na uvoz iz zemlje porekla proizvoda.

“Ove antidamping mere odnose se isključivo na uzvoz iz Kine i Tajvana”, potvrđeno je agenciji u Evropskoj komisiji.

Evropska komisija je uvela antidamping carinu na uvoz određenih cevi od nerđajućeg čelika i cevi za tupo zavarivanje okova, poreklom iz Kine i Tajavana.

U Uredbi o sprovođenju Evropske komisije 2017/141 od 26. januara 2017. godine navodi se da se nove carinske stope primenjuju isključivo na uvoz “navedenih proizvoda poreklom iz određenih zemalja koje proizvode određeni pravni subjekti”.

“Na uvoz predmetnog proizvoda koji proizvodi bilo koje društvo koje nije izričito navedeno u izvršnom delu ove Uredbe, uključujući subjekte koji su povezani s izričito navedenim subjektima, trebalo bi primjenjivati stopu nadoknade koja se primjenjuje na ‘sva ostala društva’. Taj uvoz ne bi trebalo da podleže nikakvom drugom antidamping nametu”, navodi se u zvaničnom dokumentu Evropske komisije kojim se regulišu nove carinske stope za uvoz određenih čeličnih proizvoda iz Kine i Tajvana.

KOMENTARIŠI