PODELI
foto: video printskrin

Objavila ga je na Tviteru, a kasnije povukla, Dragana Gaga Janković, Aleksina majka, poznati borac protiv vršnjačkog nasilja, a odmah preneli tabloidi u svojim onlajn izdanjima.

Kako to obično biva u ovakvim slučajevima, istinit je jedino snimak. Tuče je zaista bilo, ali ne u školi, a ispostavilo se i da je bila praktično zakazana, što ne umanjuje grozotu koju izaziva samo gledanje na divljački obračun. Ona koja bije je sedmi, a ona koja dobija batine osmi razred osnovne škole.

– To se nije desilo u našoj školi, kako je objavljeno. Mi smo odmah ispitali devojčicu koja jeste naša učenica, aktivirali tim za vršnjačko nasilje i obavestili policiju, školsku upravu i Ministarstvo prosvete – kaže Veselin Stojković, direktor OŠ „Sveti Sava“, čija je učenica devojčica koja zadaje karate udarce.

– Sve je – kaže on – po onome što je čuo od učenice, bilo utanačeno, njih dve su razmenile poruke pošto su se sukobile oko dečka, koji je navodno napustio onu koja je dobila batine zbog ove koja ju je tukla.

Direktor škole kaže i da je ovoj učenici iz njegove škole verovatno ionako sledovala jedinica iz vladanja, jer je u toku drugi disciplinski postupak protiv nje, pošto je snimala nastavnicu telefonom tokom časa i to objavila na Fejsbuku. Kada sve ispitaju i u vezi sa ovim najnovijim slučajem, verovatno će ta odluka biti samo potvrđena.

– Jeste, dete koje je dobilo batine je iz naše škole, ali to se nije dogodilo u školi, nego kada je krenula kući posle nastave. Ništa nismo znali o tome dok sutradan nije došla njena majka da prijavi. Mi imamo kamere koje sve pokrivaju, a i kada su takve situacije, obavezno preventivno reagujemo. Prošle godine su nastavnici pratili naše đake kada su čuli da je jedna takva tuča bila zakazana – kaže Dragica Golubović, direktorka OŠ „Jovan Cvijić“, škole iz koje je devojčica koja je dobila batine.

VIDEO POGLEDAJTE OVDE

Policija: Pokrenuta istraga

U smederevskoj policiji potvrđuju da su pokrenuli istragu, saslušavaju svedoke i, po svemu sudeći, sledi i krivična prijava, ali zbog delikatnosti slučaja, s obzirom na to da se radi o maloletnicama, dok se sve ne završi, nisu spremni da daju podatke do kojih su došli. Kako je objavljeno na društvenim mrežama, u sve su uključeni pedagozi i psiholozi, a očekuje se i reakcija nadležnih.

KOMENTARIŠI