PODELI
Foto: Urban City

256 total views, 6 views today

Koncertima Garavog sokaka i grupe Kerber počela je 131. Smederevska jesen.

Gale iz grupe Kerber se na početku koncerta zahvalio posebno publici koja je došla iz drugih mesta u Smederevo, pa je tako u jednom delu koncerta organizovao pravo malo takmičenje u kome su se nadmetali svi oni u publici koji su iz Smedereva, a sa druge strane oni koji su došli iz nekog drugog mesta na 131. Smederevsku jesen u glasnoći ponovljenih Galetovih stihova.

Foto: Urban City

Posle prve pesme Gale je napomenuo da će biti više svirke, a manje priče i rekao publici u Smederevu: “Znači odustali ste od Zadruge večeras? Dobro je…”

Foto: Urban City

Publika u Smederevu je ove reči pozdravila velikim aplauzom.

Da podsetimo, prva manifestacija održana je krajem 19. veka. Prva posleratna Smederevska jesen održana je 1960. godine. Tada je i prvi put upotrebljen termin Smederevska jesen, koji se ustaljuje do danas. Cilj manifestacije je da se prikažu visokokvalitetni poljoprivredni proizvodi, bogata turistička ponuda kao i privredni potencijal smederevskog kraja.

Foto: Urban City

Operom „Karmina burana“, najpoznatijim delom nemačkog kompozitora Karla Orfa, u izvođenju simfonijskog orkestra i hora RTS-a, u petak, 7. septembra u Malom gradu, svečano će početi ovogodišnja „Smederevska jesen“, jedna od najstarijih privredno-turističkih manifestacija u Srbiji.

Foto: Urban City

„Smederevski karneval“, poznat po smotri učesnika svih uzrasta iz različitih delova Srbije koji nosi poruku „Smederevo vazda otvoreno“ prethodiće svečanom otvaranju manifestacije. Glavnim ulicama Smedereva, prodefilovaće nekoliko stotina učesnika koji će pozdraviti početak manifestacije koja ima tradiciju dugu 131 godinu.

KOMENTARIŠI