PODELI
NJ.E. Li Mancang, prof.dr Radosav Pusic i obe profesorke kineskog jezika Wan Wenting i Vanja Gajic

Institut Konfucije u Beogradu tradicionalno je najavio početak kineske Nove godine na FDU u Beogradu, a ovaj simbolični dolazak praznika predstojećeg proleća obeležen je raznovrsnim kulturno-umetničkim programom mnogih obrazovnih ustanova u Srbiji u kojima se sve više uči kineski jezik.

Među vrtićima, osnovnim i srednjim školama iz Beograda i Niša, prvi put se našla i Gimnazija Smederevo koja je, zahvaljujući podršci kompanije Hestil, instituta Konfucije u Beogradu i Grada Smedereva, nedavno dobila reprezentativnu multimedijalnu tzv. kinesku učionicu.

U zajedničkoj saradnji profesorke kineskog jezika Vanje Gajić, koja uz pomoć lektorke, profesorke Van Venting podučava oko 100 zainteresovanih gimnazijalaca, i profesorke muzičke umetnosti Milene Blagojević Lazić, koja je takođe njihov polaznik, uspešno je pripremljena kineska balada Chong erfei (Svici lete).

Uz instrumentalnu pratnju petočlanog orkestra ovu pesmu je izvelo desetak talentovanih Gimnazijalki, koje su pesmom i neobičnom scenografijom, držeći u rukama lampione, asocirale na svice.

NASTAVAK TEKSTA PROČITAJTE OVDE.

KOMENTARIŠI