Foto: Urban City / Ilustracija

Disciplinska komisija suspendovala je fudbalerke Rada Nevenu Marković i Aleksandru Ubović koje su prošle nedelje po završetku meča Zemun – Požarevac na Adi Ciganliji iz prostora namenjen gledaocima prilikom izlaska sa terena i ulaska u svlačionicu napale gostujuću igračicu Sofiju Ilić.

Sukob fudbalerki počeo je tokom duela Požarevca i Rada. Posle toga preselio se na savremena sredstva komunikacije i razmenjivane su uvrede, pretnje, ali i najava fizičkog obračuna. Sofija Ilić tvrdi da je pred gostovanje u Beogradu, dobila poruku da se vide „vrlo, vrlo uskoro“, a potom i dodatak:„Imaš malo više vremena da se organizuješ, ali samo malo“.

Konačan obračun usledio je na Adi Ciganliji. Incident je dugo trajao, u iskazu Sofija Ilić tvrdi da je ruku držala u torbici, u slučaju da krenu sve odjednom, pa da stegne upaljač ili bokser u odbrani.

– Drugarica je uspela da me skloni do žice, tu smo stajale i pričale, posle čega su se tri osobe stvorile iza nas i zadobila sam udarac u glavu. Razbesnela sam se i krenula na njih, ali su me sklonili predsednik i ostali. Dok smo stajali, prilazile su s namerom da nastave sukob. Zatim su se napakovale kod kapije, dok meni pod strahom nije bilo nimalo jednostavno – napisala je između ostalog Sofija Ilić.

Pismenu izjavu dala je i suspendovana Nevena Marković:

– Gorana Gligić (kapiten Rada) pitala je Ilićevu da li ima minut da popričaju, a ona je iz torbice koju je imala oko struka i na klupi, izvadila bokser. Ništa od ovog ne bi se desilo da nismo videli bokser. Nakon toga sledi moja burna reakcija, koja nije trebalo da bude takva, samo sam imala nameru da zaštitim Goranu. Sofija i ja smo dobacivale jedna drugoj, ona je sve vreme skidala i stavljala bokser sa desne ruke. U žaru svega, prstima sam je zakačila po glavi i zbog toga bih se izvinila, jer nije bila moja namera da dođe do fizičkog kontakta.

Sukob je potrajao, uz želju igračice Rada da bude stavljena tačka.

– Nisam mogla dugo da se smirim, impulsivna sam osoba, ranije nisam imala ovakve situacije, ni sa kim nisam u sukobu. Uzoran sam student i fudbaler, želim lepu i uspešnu budućnost, a ne ovakve situacije, koje mogu da utiču na moju karijeru. Na kraju su Gorana i Sofija popričale koliko su mogle od roditelja. Sofija joj se izvinila i svako je otišao svojim putem. Izvinjavam se Sofiji što sam je zakačila… – pokajala se na kraju Nevena Marković.

Izjave su dostavili i delegat i arbitri, a postoji i video snimak celog incidenta.

KOMENTARIŠI