Osumnjičeni za malverzacije u vezi sa zapošlјavanjem

Osumnjičeni za malverzacije u vezi sa zapošlјavanjem

Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe, osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa zapošlјavanjem osoba koje su bile u evidenciji Nacionalne službe za zapošlјavanje.

Uhapšeni su J.M. (1961), organizator programa za zapošlјavanje i odgovorno lice Nacionalne službe za zapošlјavanje Filijale Leskovac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, i P. S. (1961), republički tržišni inspektor Odseka tržišne inspekcije Leskovac, osumnjičen za trgovinu uticajem u podstrekavanju.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, uhapšen je M.Đ. (1986), odgovorno lice jedne samostalne zanatske radnje, dok se za trgovinu uticajem u pomaganju tereti J.Đ. (1993).

Sumnja se da je P.S. podstrekao osumnjičenog J.M. da utiče na zaposlene u Nacionalnoj službi za zapošlјavanje u Leskovcu da pozitivno reše zahtev M.Đ. u vezi dodele subvencija za 2022. godinu u iznosu od 250.000 dinara za zapošlјavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošlјivih.

P.S. je, kako se sumnja, za sebe i J.M., na osnovu prethodnog dogovora, od osumnjičenog M.Đ. primio 200 evra, koje mu je na ruke predala J.Đ.

Osumnjičenima P.S. i J.M. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su M.Đ. i J.Đ. privedeni u tužilaštvo.

KOMENTARIŠI