Srebrno jezero: 13. Medјunarodni sahovski turnir „Open Srebrno jezero 2019“ – 16-23.06.

    Međunarodni šahovski turnir ”Open Srebrno jezero 2019” (Silver Lake Chess Festival) održaće se po trinaesti put na Srebrnom jezeru, od 16. do 23. juna, u velikoj sali ”Danubia park” hotela i ”kamin sali” Restorana ”Sidro”. Organizatori festivala su Šah klub VGSK, opština Veliko Gradište, Turistička organizacija opštine Veliko Gradište i kompanija ”Silver lejk risort” (Silver lake resort).

    Ovaj međunarodni festival okuplja zaljubljenike u šah iz preko 20 zemalja. Ove godine prijavljen je rekordni broj takmičara pa se očekuje da će ovaj broj preći cifru od 300 igrača. Prijavljeni učesnici igraće tri turnira: A – profesionalni igrači, B – amateri i C – deca. U okviru festivala, u sredu 19. juna, održaće se blic rejting turnir u ubrzanom šahu.
    U sklopu turnira 18. juna, sa početkom od 10 časova, reprezentativci Srbije Ivan Ivanišević, Miloš Perunović i Branko Tadić odigraće simultanku za mlađu kategoriju igrača. Naši istaknuti velemajstori će 20. juna održati predavanje sa početkom u 9 časova. Učešće na simultanci i predavanju je besplatno pa pozivamo sve ljubitelje šaha da nam se pridruže.

    Otvaranje festivala održaće se u nedelju 16. juna, u 16:30 časova, u Hotelu ”Danubia park”.

    KOMENTARIŠI