U Arheološkom parku “Viminacijum” dodeljene su nacionalne nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”. Ovo priznanje dodeljuje se već dve decenije sa ciljem afirmacije poslovnog i društvenog ambijenta Srbije.

Nacionalno priznanje “Kapetan Miša Anastasijević” dobila su 24 najuspešnija preduzetnika, privrednika, kulturna i naučna radnika.

“Velika je čast za mene i ovo je jedna, da kažem, kruna mog jednog rada. Iza ove nagrade stoje svi moji saradnici, investitori, poslovni partneri”, kaže Nenad Milanović, direktor a. d. “Vodoprivreda” Požarevac.

“Nomen est omen, dakle vi živite, svi živimo kroz ime. I to ime, koje će neko pominjati nekad u stvari će vas učiniti večnim. Prema tome učinite nešto za ovo društvo, ostavite nešto što će pokoljenjima o tome pričati”, kaže dr Miomir Korać, direktor Arheološkog instituta SANU.

Projekat “Put ka vrhu” započet je pre dvadeset godina, sa osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije, sledeći primer kapetena Miše Anastasijevića. Projekat su pokrenuli “Medija invent”, Beogradski i Novosadski univerzitet.

“Biti uspešan, jedna je od najvećih vrlina koju imaju samo retki, izabrani. Oni čine našu poslovnu elitu, kao što je Miša pripadao poslovnoj aristokratiji. Nema većeg dobra i postignuća u životu pojedinca, od toga da ostanete dobro ime u svome narodu”, kaže prof. Radovan Pejanović, predsednik žirija.

Među ovogodišnjim dobitnicima nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” su i doktor Darija Kisić Tepavčević, predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, Sem Fabrici, šef delegacije Evropske unije u Srbiji i američka ambasada.

KOMENTARIŠI