Foto: Urban City / B.P.

Svečanim defileom učesnika i karnevalskih grupa u petak, 6. septembra počeće “Smederevska jesen” jedna od najstarijih manifestacija te vrste kod nas po 132. put.

Održava se svake godine u septembru u Smederevu, sa ciljem da se prikažu visokokvalitetni poljoprivredni proizvodi, bogata turistička ponuda kao i privredni potencijal smederevskog kraja.

Prva manifestacija održana je krajem 19. veka. Godine 1888. je održana velika kupoprodajna izložba voća i poljoprivrednih proizvoda. Do ovog podatka se došlo zahvaljujući memoarima smederevskog trgovca i industrijalca Branka Jefremovića. Ova biografija nije objavljena i nalazi se u zbirci Istorijskog odeljenja Muzeja u Smederevu. Ovo računanje je započeto 1988. godine kada je posle 15 godina pauze obnovljena manifestacija.

Zvaničan program ovogodišnje 132. Smederevske jeseni još nije objavljen, ali što se koncerata tiče u petak 6. septembra od 21 čas nastupiće Neverne bebe, u subotu 7. septembra od 20 časova Valentino, dok će od 22 časa nastupiti grupa Van Gogh. U nedelju, 8. septembra na programu će biti dva koncerta, od 20 časova Amadeus bend, a od 22 časa koncert Dragane Mirković.

KOMENTARIŠI