16 porodica dobija jednokratnu novčanu naknadu za opremanje novorođenčeta

16 porodica dobija jednokratnu novčanu naknadu za opremanje novorođenčeta

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primiće u ponedeljak, 08. oktobra, u svečanoj sali Skupštine opštine, majke, odnosno očeve koji su, rođenjem deteta, ostvarili pravo na novčane naknade i druge pogodnosti

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primiće u ponedeljak, 08. oktobra, u svečanoj sali Skupštine opštine, majke, odnosno očeve koji su, rođenjem deteta, ostvarili pravo na novčane naknade i druge pogodnosti.

Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta prima jedan od roditelja koji ima prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara. Pored ovog, nezaposlene majke imaju pravo i na dodatnu naknadu u iznosu od 50.000 dinara. Pravo na naknadu ovog meseca ostvarilo je 16 porodica za 17 beba.

Opština će majkama i očevima novorođenih beba, ovom prilikom, uručiti i dečja sedišta za automobil dok će im karte za besplatan parking obezbediti JKP ”Dunav Veliko Gradište”.

Pravo na naknadu za novorođeno dete utvrđeno je Odlukom o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište, Odlukom o izmeni Odluke o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište i Pravilnikom o bližim uslovima i načinu ostvarivanja proširenih prava iz oblasti socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište, a ostvaruje se preko Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac i Opštinske uprave opštine Veliko Gradište.

Ovimm odlukama opština nastoji da kreira dobar socijalni program i obezbedi što bolje uslove koji će poboljšati status osetljivih grupa kroz pomoć učenicima, studentima, novorođenoj deci, nezaposlenim majkama, mladencima i ženama kojima je potrebna vantelesna oplodnja.

KOMENTARIŠI