2,3 miliona građana se već prijavilo za 100 evra

2,3 miliona građana se već prijavilo za 100 evra

Foto: Pixabay // ilustracija

Svi punoletni građani, od juče, mogu da se prijave za pomoć od 100 evra preko sajta Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs, a od sutra i preko posebnog broja telefona. Ministar finansija Siniša Mali objašnjava za RTS kako će izgledati taj “razgovor”.

U Budžetu je za pomoć građanima od 100 evra predviđeno 60 milijardi dinara. Uslov je da zahtev podnosi punoletna osoba, koja ima važeću ličnu kartu i prebivalište u Srbiji.

Ministar finanasija Siniša Mali rekao je da se juče 2.350.000 građana prijavilo za ovaj vid pomoći. Navodi da to pokazuje da je ova mera bila opravdana, ali i da su finansije države jake i stabilne, a kriza iza nas. Želimo da sa puno optimizma krenemo dalje i razvijamo ekonomiju, poručio je Mali.

Kada će novac biti isplaćen

Ministar je najavio da će isplata pomoći penzionerima početi sutra, a novac će moći da podignu u subotu.

Siniša Mali očekuje da će, pošto je rok za prijavljivanje 5. jun, i poslednjoj osobi koja se prijavi novac biti isplaćen nekoliko dana posle isteka tog roka.

Za pomoć ne treba da se prijavljuju penzioneri i primaoci socijalne pomoći.

U petak počinje da radi kol centar

Da biste onlajn aplicirali, potrebno je da pratite uputstva za prijavljivanje za 100 evra koja možete pročitati na sajtu RTS-a.

Ako, ipak, izaberete da se prijavite preko kol-centra koji sutra počinje sa radom, javiće vam se automat.

Za prijavu će biti potrebno oko jednog minuta. Potrebno je da se prema uputstvima automata na tastaturi telefona ukucaju JMBG, broj lične karte, a govornom porukom birate banku.

Sutra će u svim sredstvima javnog informisaanja biti objavljen brojt telefona. Poziv će biti besplatan.

Zašto se ne unosi broj računa

Prilikom prijavljivaia, od građana se ne traži da navedu broj računa, već samo matični broj i broj lične karte.

“Građani samo biraju banku, u toj banci koju su izabrali, mi ćemo otvoriti privremeni račun, ako ga nemaju i na njega uplatiti 100 evra”, naveo je Mali.

KOMENTARIŠI