25. Glumačke svečanosti Milivoje Živanović od 4. aprila ako ne budu odložene...

25. Glumačke svečanosti Milivoje Živanović od 4. aprila ako ne budu odložene zbog koronavirusa

U požarevačkom Centru za kulturu u četvrtak je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program jubilarnih 25. Glumačkih svečanosti Milivoje Živanović.

Termin održavanja svečanosti zakazan je za 4. april, ali je sve to pod znakom pitanja zbog aktuelne situacije zbog koronavirusa i mera Vlade Srbije.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović na konferenciji zamedije rekao je da je zdravlje ljudi na prvom mestu i ocenio je da je program izuzetno kvalitetan. Spasović je  dodao da će se predstaviti i monografija „25 godina Glumačkih svečanosti Milivoje Živanović“, samo u prisustvu medija, a biće prikazan i dokumentarni film putem medija, kako bi se simbolično obeležile ove svečanosti. Gradonačelnik je najavio i polaganje venaca na grob Milivoja Živanovića u Beogradu za 2. april.

Milivoje Mlađenović, selektor glumačkih svečanosti je predstavio program na kome će biti  prikazane četiri predstave, Sumrak Bogova, u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta, Semper idem, Narodnog pozorišta iz Sombora, Lorencačo, Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Smederevo 1941. Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i predstava Nečista krv, Narodnog pozorišta iz Beograda. U čast nagrađenih nastupiće Atelje 212 sa predstavom Art.

U pratećem programu festivala biće prikazani filmovi u kojima je igrao Milivoje Živanović, a to su: „Ciganka“, „Crveni cvet“, „Krvavi put“, „Osma vrata“ i „Pogon B“, potom dečije predstave: „Kirija“, „Stilske vežbe“, „Princeza na zrnu graška“, „Kuvarske čarolije“ i „Miš maus, kuća haus iliti mačak u čizmama“.

KOMENTARIŠI