56. LjKI: Preporučujemo – GVARDIA i Crvena jabuka večeras u Požarevcu

56. LjKI: Preporučujemo – GVARDIA i Crvena jabuka večeras u Požarevcu

Večeras u Požarevcu je drugi dan muzičkih dešavanja u okviru 56. LjKI. Preporučujemo vam koncert Simfonijskog orkestra “Gvardia”, ali i koncert grupe Crvena jabuka.

Gvardia nastupa od 20 časova na stadionu malih sportova u Politehničkoj školi, dok će koncert Crvene jabuke početi od 22 časa na Trgu oslobođenja. Od 21h takođe na trgu nastupiće Renato Henc.

Pre muzičkog dela programa, kod depoa Istorijskog arhiva Požarevac u 18.30h, gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović otvoriće izložbu Moda 1880-1929.godina, „Susret istoka i zapada“.

Simfonijski orkestar “Gvardia” je osnovao grad Požarevac u avgustu 2016. godine pod okriljem Centra za kulturu. Članovi orkestra su profesori iz muzičke škole “Stevan Mokranjac” iz Požarevca, talentovani učenici škole i diplomirani umetnici iz Beograda. Na programu će Požarevljani, kao i gosti našeg grada moći da čuju poznata klasična dela sa solistima, filmsku muziku, kao i srpske tradicionalne pesme u simfonijskom izvođenju.

Crvena jabuka je rok grupa iz bivše Jugoslavije koja potiče iz Sarajeva, iz Bosne i Hercegovine, ali trenutno deluje u Zagrebu i Splitu, u Hrvatskoj. U bivšoj Jugoslaviji ovo je bila jedna od najuspešnijih i najplodnijih grupa.

Njihova muzika je bila inspirisana Bitlsima i Indeksima. Prvi album, „Crvena jabuka“, objavljen 1986. bio je trenutni uspeh. Grupa je brzo stekla veliku popularnost širom bivše Jugoslavije. Njihove najpoznatije pesme su “Nekkao s proljeća”, “Ima nešto od srca do srca”, “Sviđa mi se ova stvar”, “Tuga, ti i ja”,..

Foto: TOGP

 

 

KOMENTARIŠI