62. Međunarodni beogradski sajam knjiga 22 – 29. oktobar 2017. godine

62. Međunarodni beogradski sajam knjiga 22 – 29. oktobar 2017. godine

Najznačajnija i najprestižnija književna manifestacija u jugoistočnoj Evropi, 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga, ove godine će se odvijati pod sloganom „Ključ je u knjigama“

Očekuje se učešće blizu 500 direktnih izlagača, od kojih će više od 50 izlagača biti iz inostranstva.

Ovogodišnji slogan podseća na univerzalnu vrednost literature i značaj književnog stvaralaštva za formiranje estetskih vrednosti kakvima čovečanstvo teži.

Na najreprezentativnijem Sajmu knjiga u regionu, na više od 30.000 m2 izložbenog prostora u halama 1, 1A, 2A, 2C i 4, tradicionalno će učestvovati najveći domaći, kao i brojni inostrani izdavači i pisci.

Premijerno će biti predstavljena književna izdanja, a publika će moći da prisustvuje brojnim diskusijama i predavanjima o književnosti, stvaralaštvu, izdavaštvu i značaju knjige u vremenu u kome živimo. Kao i svake godine, učesnici manifestacije prisustvovaće obeležavanju značajnih jubileja.

Tokom osam sajamskih dana poštovaoci književnosti moći će na jednom mestu, pod kupolama sajma, da sagledaju celokupnu ovogodišnju domaću izdavačku produkciju i da, po tradicionalno najpovoljnijim cenama, obnove svoje privatne zbirke knjiga.

KOMENTARIŠI