ABBA se vraća na scenu, novi album izlazi na jesen

ABBA se vraća na scenu, novi album izlazi na jesen

Švedska grupa ABBA se vraća na scenu, Beni Anderson potvrdio je izlazak novog albuma na jesen i to će biti prvi materijal jedne od najuspešnijih muzičkih grupa u istoriji od njihovog raskola 1982.

Čuveni hitmekkeri iz Švedske – slavna pop grupa ABBA se vraća na muzičku scenu. Poslednji album omiljenog kvarteta, The Visitors, objavljen je davne 1981.

Na oduševljenje mnogih obožavatelja širom planete, član grupe Beni Anderson (73) je otkrio da su se on, Agnet, Ani-Frid i Bjorn vratili u studio nakon skoro četiri decenije i da su nam spremni da predstave nove pesme, piše Unilad. Anderson je u razgovoru za jedan portal najavio novi materijal posle leta.

“Pesme će izaći ove godine, pretpostavljam nakon leta. Mogu samo nagađati, jer nisam u potpunosti siguran. Ne bi trebalo da dajemo lažna obećanja, ali, ako se ja pitam, biće će u septembru. Nije to samo moja odluka, ali cilj je da izađu negde najesen.”

Najavljene su dve nove pesme, koje će nositi nazive ”I Still Have Faith In You” i ”Don’t Shut Me Down”. Kako je Bjorn Ulvaeus otkrio 2018, jedna pesma će imati pop prizvuk, dok će druga biti za ples, prenose agencije.

Grupa ABBA je osnovana 1972. u Stokholmu, a dve godine kasnije su osvojili Evroviziju s pesmom ”Vaterlo”, jednom
od najpopularnijih pesama s ovog muzičko-televizijskog spektakla koji traje decenijama.

KOMENTARIŠI