Foto: Urban City / B.P.

Danas, 14. aprila između 12 i 17 časova u Požarevcu se u centru grada održava akcija Agencije za bezbednost saobraćaja.

Foto: Urban City

U ovoj akciji građani mogu besplatno da isprobaju simulaciju čeonog sudara pri 6, 8 i 10km/h kako bi uvideli koliki značaj ima korišćenje sigurnosnih pojaseva na prednjim i zadnjim sedištima, kao i simulaciju prevrtanja vozila.

Foto: Urban City

Požarevljani koji žele da isprobaju simulator potpisuju saglasnost, a po završetku dobijaju zanimljive poklone koje je spremila Agencija za bezbednost saobraćaja.

Foto: Urban City

Duško Pešić, načelnik odeljenja za prevenciju, edukaciju u Agenciji za bezbednost saobraćaja rekao je za Urban City da je upotreba sigurnosnih pojaseva na prednjim sedištima po poslednjim istraživanjima 75,6%, a na zadnjim samo 11,6%.

Foto: Urban City

Za razliku od Srbije, u Švedskoj je upotreba sigurnosnih pojaseva preko 98%, a taj rezultat se direktno odražava na broj poginulih i povređenih u saobraćaju.

Foto: Urban City

Vezivanje pojaseva smanjuje broj poginulih u saobraćajnim nezgodama od 25 do 25%.

Foto: Urban City

Ovo je prateća manifestacija 25. Republičkog takmičenja učenika saobraćajnih škola Srbije koja ima za cilj podizanje svesti o značaju bezbednosti saobraćaja, koje je otvoreno u petak u velikoj sali Centra za kulturu Požarevac.

KOMENTARIŠI