Akcija obilaska mesnih zajednica: Gradonačelnik Požarevca sa saradnicima u Trnjanu

Akcija obilaska mesnih zajednica: Gradonačelnik Požarevca sa saradnicima u Trnjanu

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima, direktorima javnih preduzeća i stručnim službama održao je prijem građana u selu Trnjane.

On je u ovom mestu saslušao probleme meštana Trnjana, koji su se uglavnom odnosili na komunalne probleme, rad mesne zajednice, zdravoj pijaćoj vodi i o odlaganju smeća.

Foto: Grad Požarevac

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da je ovo nastavak akcije obilaska svih seoskih mesnih zajednica u cilju što boljeg upoznavanja problema koji postoje u određenim naseljima.

Spasović je izjavio da je bilo govora o asfaltiranju ulica i rečeno je da je izdvojeno više sredstava nego prošle godine tako da u 2019. ona iznose 4,5 miliona dinara i da je namera ove lokalne samouprave da budžet bude ravnomerno raspoređen ka svim mesnim zajednicama. On je meštanima kazao da su oslobođeni plaćanja javne rasvete isto kao i u gradu, i da je ta ušteda mesečno, u zavisnosti od mesta, od 500-800 dinara mesečno po domaćinstvu. Najavljeno je javno privatno partnerstvo u postavljanju LED rasvete, sa kojom će se ostvariti uštede u potrošnji električne energije, zaštiti životne sredine ali i ređem menjanju sijalica, zato što su LED sijalice dugotrajnije nego živine i natrijumske.

Foto: Grad Požarevac

Takođe, prestavljen je kapitalni projekat uređenja starog korita reke Mlave u iznosu od oko 200 miliona dinara u cilju sprečavanja poplava i trenutno se izvode radovi od Nabrđa ka Trnjanu.

Kada je u pitanju dezinsekcija tačnije zaprašivanje komaraca čuli smo da je urađen elaborat o uništavanju ovih insekata i da je sada obezbeđeno tri tretmana godišnje umesto dva i da je ugovor sklopljen na dve godine umesto jedne što je razlika u odnosu na prethodni period.

Foto: Grad Požarevac

Najavljeno je organizovano odnošenje smeća iz sela, po istom principu i ceni kao u gradu, realizacija ovog projekta očekuje se u naredne dve godine. U toku je čišćenje divljih deponija na teritoriji grada, u planu je da na mestima gde su bile divlje deponije budu postavljeni veliki kontejneri za odlaganje smeća gde će meštani moći da deponuju otpad.

KOMENTARIŠI