Kasarna "General Pavle Jurišić Šturm"

Vojni rok, ukoliko država odluči da vrati obavezno služenje vojske, mogao bi da traje najkraće četiri a najduže devet meseci.

Prvi regruti mogli bi da budu mladići rođeni najranije 2004. godine, pišu danas Večernje novosti.

Po navodima lista, regruti bi primali mesečnu platu u iznosu od 20.000 do 30.000 dinara.

Novosti navode i da se razmišlja o uvodjenju niza pogodnosti za regrute, od prednosti prilikom zapošljavanja u državnoj službi do mogućnosti polaganja vozačkog ispita, informatičkih kurseva i zanatskih obuka tokom služenja vojnog roka.

9 KOMENTARA

  1. kome slati decu da ih buzdovani , nepismeni izdrkavaju nad decom , nikad , da im uniste 6 meseci zivota cemu , mi smo bili u vojsci , a oficiri su uvek mislili da su bog i batina , kao stoka smo bili bez ikakvih prava , znaci nikad!!!!!

  2. Štancamo oficire, a nema na kome da se iživljavaju, pa da im saljemo decu. Moj sin nece ici. Ja sam bio u jna, 91 i 99 dosta od mene.

  3. Ma kakav vojni rok. Uvesti kao obavezu depilaciju, čupanje obrva, pumpanje usana, šminkanje i tako ta sranja. Kome još treba muškarčine? E Srbijo moja…

  4. Ja sa 30godina, ne mogu ici u vojsku, imam porodicu kredit podstanar sam. Duvajte ga vi sto pisete obavezno i td

  5. Vidim da su za uvodjenje vojnog roka samo oni koji nemaju musku decu koja su vojno sposobna za sluzenje istog. Nadam se da ce Premijer(ka) kada dodje vreme poslati svog sina u vojsku. I potpuno se slazem da necu pustiti dete u vojsku vec cu napustiti ovu banana drzavu pre toga.

KOMENTARIŠI