Ambasada Srbije u Beču: Za sada bez podataka da među žrtvama ima...

Ambasada Srbije u Beču: Za sada bez podataka da među žrtvama ima naših građana

Foto: Urban City

Ambasada Srbije u Austriji preduzela je aktivnosti kako bi utvrdila ima li državljana Srbije među žrtvama ili povređenima u oružanom napadu u centru Beča, rekao je ambasador Nebojša Rodić.

“Preduzimamo aktivnosti kako bismo saznali da li ima naših državljana među žrtvama ili povređenima, ali istovremeno ostavljamo slobodan prostor za akciju koju sprovodi policija, jer ona i dalje traje”, rekao je Rodić za Tanjug.

On je istakao da, za sada, Ambasada nema nikakva saznanja da među žrtvama i povređenima ima građana Srbije.

Rodić je rekao i da je večeras šetao sa suprugom i decom u centru gradu, te da je primetio da kroz centralne ulice “jure” policijska kola sa upaljenim rotacijama, što je neobično za Beč.

“Video sam odmah da se nešto desilo, ali sam najpre mislio da se radi o demonstracijama protivnika novih korona mera. Međutim, kada se pojavio helikopter, bilo je jasno da se radi o opsežnijoj akciji”, rekao je Rodić.

Tri osobe je ubijeno, a više ranjeno u terorističkim napadima u Beču. Austrijska policija je potvrdila da su napadi istovremeno izvršeni na šest lokacija i da su uhapšena četvorica terorista. Vojska je preuzela zaštitu objekata u glavnom gradu.

Prema poslednjim izveštajima iz bečkih bolnica, hospitalizovano je svih 15 povređenih od kojih je sedmoro zadobilo teže povrede.

KOMENTARIŠI