Danas, 14. decembra 2017. godine u svečanim salonima gradskog zdanja organizovan je prijem za ambasadora Turske Tanžua Bilgiča.

Podsećamo da je sa mesta portparola Ministarstva spoljnih poslova Turske Tanžu Bilgič krajem novembra 2016. preuzeo funkciju ambasadora u Srbiji. Bilgiču je ovo prva ambasadorska pozicija, ali je karijera ovog diplomate već prilično bogata.

Foto: Urban City

Ispred grada Požarevca prisutnima se obratio gradonačelnik Bane Spasović koji je najpre ambasadoru Turske poželeo prijatan boravak u Požarevcu i još čvršće veze sa našim gradom u danima koji su pred nama. Dani koji su iza nas uče nas da je napredak i razvoj dve države moguć samo uz pogled koji je uperen u sledeće mesece, godine i decenije.

Spasović je istakao da je sam boravak ambasadora Turske i saradnja sa turskom kompanijom Ringelsan jedan od prvih rezultata ove lokalne samouprave koja nije dugo na vlasti. Ovo je jedna velika šansa da se ekonomija našeg grada, kao i čitave Srbije ojača, uposlenje naših ljudi u proizvodnom pogonu kompanije Ringelsan kao i građenje saradnje Srbije i Turske.

Foto: Urban City

Ambasador Turske Tanžu Bilgič zahvalio se gradonačelniku Požarevca i njegovim saradnicima na toploj dobrodošlici. Tanžu je rekao da je zadovoljan što je konačno došao u Požarevac, grad za koji je mnogo puta čuo, ali nije imao prilike da dođe do sada.Po završetku prijema u svečanim salonima, ambasador Turske je obišao nekadašnju Fabriku šećera u Požarevcu gde je smešten proizvodni pogon kompanije iz Turske – Ringelsan. Tanžu je potvrdio reči gradonačelnika Požarevca da su odnosi između Srbije i Turske odlični, što se odražava na dolazak turskih kompanija i investitora.

Opširnije u audio prilogu:

KOMENTARIŠI