Foto: Long Play

Amira Medunjanin, umetnica magičnog glasa, održaće 19. novembra koncert u Centru za kulturu u Požarevcu, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

“Imamo puno toga da predstavimo, s obzirom na to da je prošlo 20 godina kako sam u ovom svetu muzike, i verovatno pokoju novu pesmu. Veoma mi je drago što ću sa Antoniom Vrbičkim na harmonici nastupiti po prvi put u Požarevcu”, rekla nam je Amira i poslala poruku svima koji će biti deo magije koju će stvarati: “Nadam se da ćemo svi barem malo odmoriti naše duše”.

Prvim taktovima njena muzika izaziva bujicu emocija koje je teško zaustaviti, a kao i mnogi, ni ona svoje emocije nikada ne zadržava.

“Ne mogu ostati ravnodušna kada su pesme koje izvodim napisane iz dubine duše. To je jednostavno nemoguće. I drugačije ne bi trebalo biti”, objašnjava ona i dodaje da kada zatvori oči na sceni “odlazi u ona vremena kada su pesme nastajale i kada su protagonisti iz svih tih priča postojali”.

“Te slike iz života ljudi, njihova žudnja, strast, ostvarena ili neuzvraćena ljubav, su meni najvažnije. Vidite, svaku pesmu koju izvodim na koncertima su povezane s bitnim događajima u mom životu i ne mogu, a da ne mislim o svemu tome”, dodaje.

Pitalil smo Amiru da li sebe vidi u nekom drugom žanru, kao i da nam otkrije koja muzika je pokreće, pored one koju stvara.

“U prethodnih 20 godina sarađivala sam sa brojnim muzičarima iz raznih žanrova. Ali,
iskreno ne volim da delim muziku na žanrove. Svako od nas će sigurno prepoznati muziku koja mu se dopada i koja odgovara njegovom, da kažem, unutrašnjem biću. E, sad kako su svrstali takvu muziku, to je manje važno. A što se mene tiče, ne biram žanrove. Uvek možete čuti dobru pesmu bez obzira odakle dolazi”, priča Medunjanin i na pitanja o čemu mašta i čemu se nada dodaje: “O trunku mira na ovoj planeti”.

A, kakvi su joj planovi za budućnost i hoćemo li uskoro čuti nešto novo, Amira kaže: “Trebalo bi biti uskoro. Naime, pripremam novi album koji će izaći čim završimo sa svim tehničkim detaljima. Biće, naravno, drugačiji od prethodnih. Iskreno se nadam da će se ljudima svideti”.

Amira će 15. novembra održati koncert u Kruševcu, zatim nastavlja u Niš gde će 16. novembra nastupiti u Narodnom pozorištu, da bi 18. već bila u Kulturnom centru Zrenjanin, a 19. u Centru za kulturu Požarevac. Medunjanin turneju završava koncertom u Domu vojske u Pančevu, 20. novembra.

Uaznice za nastup u Požarevcu možete nabaviti na blagajni Centra za kulturu.

KOMENTARIŠI