Andre Agasi je novi trener Novaka Đokovića

Andre Agasi je novi trener Novaka Đokovića

Teniseri koji zbirno imaju 20 gren slem i 76 Masters titula, računajući i finala Masters serije na kraju sezone, trebalo bi da počnu pripreme za Rolan Garos i Vimbldon.

Novi trener Novaka Đokovića biće – Andre Agasi!

Britanski list “The Daily Telegraph” objavio je sa naznakom “exclusive” priču o tome da su se dvojica gren slem šampiona dogovorila oko uslova saradnje i da će Amerikanac uskoro početi da radi sa aktuelnim svetskim brojem dva.

“Telegraph” ne navodi izjave, već se samo poziva na svoje izvore u teniskom svetu.

Đoković je prošle nedelje objavio da se, posle Borisa Bekera, rastao i sa Marjanom Vajdom, ali i Gebhardom Gričom i Miljanom Amanovićem, posle čega je na Masters u Madrid doputovao u društvu rođenog brata, Marka, koji će mu asistirati u pokušaju da treći put trijumfuje u prestonici Španije.

Posle toga, teniseri koji zbirno imaju 20 gren slem i 76 Masters titula, računajući i finala Masters serije na kraju sezone, trebalo bi da počnu pripreme za Rolan Garos i Vimbldon.

U međuvremenu, s obzirom na sve ono što se događalo od Đokovićevog trijumfa na Rolan Garosu prošle sezone do danas, nekada neprikosnoveni “Broj 1” svetskog tenisa skliznuo je na listi favorita, pa svetske kladionice na igru “Đoković ne osvaja nijedan gren slem ove sezone” nude kvotu od 2,62.

Agasi bi trebalo da pomogne Novaku da se vrati na vrh, gde je gotovo neprekidno boravio od vrtoglavog uspona 2011. godine, a činjenica da se rastao sa Vajdom, s kojim je bukvalno odrastao, govori u prilog tome da ga aktuelna situacija itekako boli i da je rešen da i dalje osvaja najveće turnire i igra presudnu ulogu na ATP turu.

Đoković je po dolasku u Madrid održao “press” konferenciju na kojoj je najavio da će uskoro objaviti ime novog trenera, nazivajući ga “supertrenerom”.

Dok se čeka zvanična potvrda, ili demanti ove priče, Novakov agent Edoaro Artaldi rekao je u ponedeljak uveče da…

“U ovom trenutku nijedno ime nije izdvojeno i nalazimo se samo u početnoj fazi razgovora sa zainteresovanim stranama”.

agasi

Agasi se od povlačenja nije odvojio od tenisa, otvorio je nekoliko škola u Sjedinjenim Državama, a često je i viđen gost na velikim turnirima.

Ne tako davno pominjan je kao mogući trener Nika Kirjosa, kada je rekao…

“Ne bih imao prostora sada, jer moja deca imaju 15 i 13 godina. Tako da je odgovor: ‘Ne’. Ne bih mogao to da radim na pravi način”.

Da li je Đoković uspeo da ga ubedi da promeni mišljenje? Ostaje da vidimo… U “Telegraphu” su uvereni da jeste.

KOMENTARIŠI