Android Messages bi mogao biti podrazumevana aplikacija za slanje poruka

Android Messages bi mogao biti podrazumevana aplikacija za slanje poruka

Član Reddit zajednice, koji tvrdi da je Samsungov inženjer, istakao je da kompanija razmatra da Android Messages načini podrazumevanom aplikacijom na svojim telefonima, čime će zameniti Samsungovu aplikaciju za poruke.

Prema njegovim rečima, o ovakvom potezu se razmišlja kako bi se smanjili problemi za uređaje u SAD. Ovi problemi uključuju kreiranje univerzalne verzije Rich Communication Services (RCS) platforme za slanje poruka u zemlji. Nedavno, Google je uspeo da zaobiće provajdere u Velikoj Britaniji i Francuskoj kako bi obavio prelazak na RCS u ove dve zemlje. Kompanija je objavila da će uskoro rešenje ponuditi i na drugim teritorijama, ali nije poznato da li tu spadaju i SAD, prenosi benchmark.rs.

Za tržište SAD postoje određene komplikacije, jer neki provajderi imaju svoje RCS sisteme. Zbog toga može biti komplikovano kreiranje univerzalne platforme u SAD, prema navodima osobe koja tvrdi da je Samsungov inženjer. UZ RCS, korisnici će imati mnogo veći raspon karaktera, od 160 koliko je sada dostupno sa SMS aplikacijama. Tu je i podrška za grupne poruke, obaveštenja o tome kada osoba piše odgovor i drugo.

KOMENTARIŠI