Foto: APPLE

Apple je predstavio iPhone 13 i iPhone 13 Pro, kao i prošle godine u po dve varijante. “Obični” model dostupan je u standardnoj i mini verziji (6.1 i 5.4 inča), zajedno sa Pro i Pro Max u višem segmentu (6.1 i 6.7 inča).

Izvršni direktor Applea Tim Cook, tokom prezentacije, nazvao ga je “najprofesionalnijim iPhoneom ikada”.

iPhone 13 radi na Appleovom 15 Bionic procesoru, dolazi sa dužim trajanjem baterije i ima redizajnirani sistem TrueDepth kamere, što znači da je “notch” sada 20% manji. Standardni iPhone 13 i iPhone 13 mini takođe dolaze sa naprednijim funkcijama kamere poput Appleovog novog kinematografskog režima. Ova funkcija zadržava fokus na subjektu i automatski ga prenosi u realnom vremenu. Kao i do sada, iPhone 13 i 13 mini imaju dve kamere, dok je naprednija postavka sa tri sočiva i dalje rezervisana za Pro modele.

Ekrani sa visokim osvežavanjem konačno su stigli i na iPhone, pa će ekrani na Pro modelma moći da idu do 120Hz. Apple je posebno isticao bolju autonomiju, naričito za mini model koji je u prethodnoj generaciji zapamćen po slabijim performansama u tom smislu.

Ovo su ujedno i najznačajnije novine u generaciji iPhonea koja bi u godinama iza nas verovatno pripadala “s” seriji. Ostaje da vidimo koliko je A15 bolji od A14, ali i od konkurencije, te kako nove kamere u iPhonima 13 stoje u odnosu na konkurenciju.

KOMENTARIŠI