Apsurdno: Policija pisala kaznu za prosečnu brzinu od 130,45km/h

Apsurdno: Policija pisala kaznu za prosečnu brzinu od 130,45km/h

Foto: Google maps printscreen

Naravno da niko nema ništa protiv kažnjavanja vozača koji voze brže od dozvoljenog. Ali, slučaj  Nenada Aleksandrova pokazuje da dolazi do apsurdnih situacija.

– Policija mi je pisala na naplatnoj rampi u Nišu kaznu zato što sam se kretao prosečnom brzinom od 130,45 km/č. – kaže Aleksandrov – Kako ni digitalni satovi na novim vozilima ne pokazuju decimalne brojeve u merenju brzine (niti su sposobni za takvu preciznost – i laserski radar koji policija koristi ima tri odsto tolerancije), čak i vožnja sa tempomatom postaje rizična za dobijanje kazne.

Aleksandrov je dostavio kopiju kazne (3.000 dinara), koju je platio, ali kaže i da se policajac koji mu je pisao kaznu smejao.

Čak, tvrdi, neposredno pre njega, isti policajac je kaznio ženu koja je vozila prosečnom brzinom od 130,03 kilometra na čas, prenose Novosti.

2 KOMENTARA

  1. Da bi postiamo prodet od 130 km/h ,moras voziti na trenutke cak 200 km/h. Dovoljno je naici na autobus ili kamion u preticanju koji ti obore puno prosek. Pisac teksta bi trebao biti iskreniji.

KOMENTARIŠI