U prisustvu predstavnika Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, u petak je u svečanoj sali Skupštine opštine, primio dvadesetoro roditelja koji su u prethodna dva meseca dobili prinovu.

Autosedišta za bebe, karte za besplatan parking u gradu i jednokratne novčane naknade roditeljima 21 bebe uručili su zajedno predsednik opštine, predstavnici Kabineta, direktorka Centra za socijalni rad, Neda Brajković, i direktorka JPK “Dunav“, Ljubica Mitić.

Čestitavši im na prinovama, predsednik je podsetio na mere koje opština preduzima za pomoć porodicama kroz naknadu za prvo, drugo i treće dete u iznosu od 15.000, 20.000 i 25.000 dinara te roditeljski dodatak za nezaposlene majke od 50.000 dinara. Opština pomaže porodice i kroz pomoć školskoj deci tako što osnovcima koji ispunjavaju uslove obezbeđuje besplatan doručak, srednjoškolcima autobusku kartu do škole, studentima da jednom mesečno besplatno dođu kući i vrate se u mesto studiranja, a najboljim učenicima na republičkim školskim takmičenjima dodeljuje vredne nagrade. Odbojkašima koji su, drugu godinu zaredom, postali prvaci države, opština je prošle godine poklonila putovanje u Veneciju dok će ove dobiti kompletnu sportsku opremu.

Foto: Opština Veliko Gradište

“Želim vam da bebe budu žive i zdrave i da uživate s njima.“, poručio je majkama i očevima predsednik opštine.

Prenevši čestitke ministarke Slavice Đukić-Dejanović, predstavnica Kabineta za demografiju i populacionu politiku, Marija Đorđević, čestitala je rukovodstvu opštine na svim pomenutim merama populacione politike koje sprovodi, rekavši da opština Veliko Gradište može da služi kao primer dobre prakse i primer drugim opštinama.

Naši novi sugrađani su 10 devojčica i 11 dečaka, od čega dvoje blizanaca. Prvo dete dobilo je sedmoro roditelja, drugo desetoro, treće, četvrto i peto dete jedan par, a u jednoj porodici rodilo se i deveto dete. Devet je i nezaposlenih majki koje su ostvarile roditeljski dodatak.

KOMENTARIŠI