Azbučnica od sitnica – promocija knjige Magdalene Redžović

Azbučnica od sitnica – promocija knjige Magdalene Redžović

U Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke "Ilija M. Petrović" Požarevac, u sredu, 31. oktobra 2018. godine, predstavljena je knjiga "Azbučnica od sitnica" zavičajne književnice Magdalene Redžović

U Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke “Ilija M. Petrović” Požarevac, u sredu, 31. oktobra 2018. godine, predstavljena je knjiga “Azbučnica od sitnica” zavičajne književnice Magdalene Redžović. O knjizi su, pored autorke, govorile i Danijela Božičković Radulović i Renata Minić, a veče je upotpunila vokalna grupa “Drugarstvo plus” iz Požarevca.

Foto: Biblioteka Kostolac

Magdalena Redžović je rođena u Rumi 1974. godine, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Živi i radi u Kostolcu, sa suprugom i dvoje dece. Profesor je srpskog jezika i književnosti i ovo je njena prva knjiga.

Foto: Biblioteka Kostolac

O njenoj knjizi napisala je Gordana Slavković:
“U Magdaleninim pričama svako može da pronađe sebe. Autorka kroz prizmu sopstvenog života slika i stvarnost svakog od nas. I uči nas. Kao dobar pedagog neprimetno i bez suvoparne didaktike. Ali uporno i zanimljivo. Vodi nas kroz gramatiku, otkriva kulinarske tajne, deli recepte, savetuje kako da razlikujemo bitno od nebitnog, dobro od zla. U njenim pričama sve je moguće. Ono što je malo, postaje veliko. Ono što je udžbeničko gradivo, postaje zanimljivost iz života. Ono što je zamršeno i teško u duši, postaje lakše i jednostavno kad se kaže i kad se sa nekim podeli. A Magdalena je sa nama podelila deo svog sveta. I postala bogatija.”

KOMENTARIŠI