U Požarevu svakodnevno viđamo parkiranje na mogućim i nemogućim mestima. Ovo se ne dešava samo da bi se izbeglo plaćanje parkinga, već da se “završi posao” ako je to moguće iz automobila.

U poslednjih nekoliko meseci prava poslastica je postalo parkiranje u Mačvanskoj ulici, naročito za zaposlene u obližnjim firmama. U restoranu u bizini kada je neka proslava ili kada momci koji žele koji gram mišića više parkiraju na ovakav način, ostavlja se utisak da svako misli samo na sebe, ne obazirući se da na ovakvom prostoru treba ne daj Bože da prođe vatrogasni kamion ili hitna pomoć.

Većina stanara iz četiri zgrade u Mačvanskoj ulici imaju već mesecima, kako su nam rekli problema sa parkiranjem, tj. prolaskom do zgrade i izlaskom zbog sve češćih ovakvih slučajeva.

-Kada dođem sa posla obično ni u garažu ne mogu da uđem jer neko parkira ispred ili ne mogu da uđem u ulicu, priča vidno nervozni stanar jedne zgrade. -Pre nekoliko nedelja sam ogrebao i retrovizor jer gospoda ostavlja automobile, gde i kako stigne. Na parkiranje sam već oguglao, ali kada obično petkom dođu iz obližnjih sela, mnogo puta sam naleteo da se pored automobila urinira i slično, dodaje stanar zgrade.

Saznajemo da parkiranje na zelenoj površini u Mačvanskoj ulici nije dozvoljeno i da za ovakav prekršaj pored troška odnošenja automobila sledi i kazna za nepropisno parkiranje. Računica je sasvim jasna…

KOMENTARIŠI