„Bajaga i Instruktori“ 5. decembra u Centru „Sava“ obeležavaju jubilej

„Bajaga i Instruktori“ 5. decembra u Centru „Sava“ obeležavaju jubilej

Foto: Urban City

Povodom obeležavanja jubileja – 35 godina benda, „Bajaga i Instruktori“ održaće 5. decembra neuobičajen koncert u beogradskom Centru „Sava“, pod dirigentskom palicom maestra Vojkana Borisavljevića, pod nazivom „Koncert zaa rok grupu, orkestar i hor“.

Momčilo Bajagić Bajaga i bend odlučili su da se upuste u ovu avanturu podstaknuti sjajnim prijemom ovogodišnjeg nastupa sa simfonijskim orkestrom „Impresija“ na „Evergrin festivalu“ u Nišu.

Posetioci su tada mogli da čuju kako u drugačijim, raskošnim aranžmanima, zvuče hitovi iz svih faza karijere benda – Zažmuri, Bilo bi lako, Dvadeseti vek, Dobro jutro, Od kada tebe volim

Bajaga ističe da je ideja o takvom koncertu potekla od Vojkana Borisavljevića.

„Uradili smo tada samo 12 pesama u tim aranžmanima i to stvarno dobro zvuči. Onda nam je palo na pamet, pošto je 35 godina benda, da to proslavimo na malo svečaniji način, sa orkestrom i horom. Na bini Centra ‘Sava’ će biti stotinak muzičara. Sviraćemo velike hitove, i to one pesme koje su zgodne da se urade na taj način. Orkestar ‘Impresija’ je u Nišu bio fenomenalan, ali ćemo sada imati duplo više gudača, duvača… Biće puniji zvuk, to je uvek kod velikog orkestra tako“, najavljuje Bajaga.

Gostiju će biti, ali o imenima Bajagić, za sada, ne želi da priča.

„Koncert će trajati kao i svaki drugi naš nastup – sa bisevima, više od dva sata. Biće i pesama koje dugo nismo svirali. U Beogradu, recimo, dugo nismo izvodili Buđenje ranog proleća, a to je idealna pesma za takav nastup“, dodaje poznati roker.

Planirano je da se ovi koncerti održe i u Ljubljani, Novom Sadu, Banjaluci, Skoplju, Zagrebu i drugim gradovima regiona, i to svuda sa lokalnim orkestrima.

„Onda bi bilo dovoljno da sa nama ide samo Vojkan kao dirigent, ali to je sve predviđeno za iduću godinu. Koncert u Centru ‘Sava’ je veliko finale turneje posle albuma U sali lom, pored toga što je proslava jubileja, i onda je logično da to bude u Beogradu“, zaključio je Bajaga, koji se sa „Instruktorima“ vraća u Centar „Sava“ tačno deceniju posle tri spektakularna koncerta, kada je takođe, obeležen jubilej, 25 godina benda.

Ulaznice za predstojeći koncert po ceni od 1.800 do 2.800 dinara mogu da se nabave preko „Tiketsa“ i na blagajni Centra „Sava“. Pokrovitelj koncerta je Grad Beograd.

KOMENTARIŠI