Balonijada u petak u Požarevcu

Balonijada u petak u Požarevcu

Svečanim puštanjem balona u bojama vrtića počeće ovaj događaj, da bi se zatim program nastavio manifestacijom „Rastimo uz ples“

Predškoska ustanova „Ljubica Vrebalov“ u petak 1.juna 2018. godine sa početkom u 18 časova, na glavnom gradskom trgu, organizovaće tradicionalni ispraćaj predškolaca – popularnu Balonijadu.

Svečanim puštanjem balona u bojama vrtića počeće ovaj događaj, da bi se zatim program nastavio manifestacijom „Rastimo uz ples“.

Već nekoliko godina unazad ustanova PU „Ljubica Vrebalov“ je deo ovog velikog projekta koji obuhvata 68 predškolskih ustanova iz zemalja našeg regiona (Srbija, Crna gora, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Makedonija), a podrazumeva da svi predškolci iz pomenutih ustanova igraju u isto vreme i uz iste koreografije.

Program obuhvata 12 dečijih numera uz koje će 850 mališana zaplesati na trgu. Kao podrška budućim đacima prvacima igraće i njihovi godinu dana mlađi drugari, dok će mališani sa roditeljima plesati dve tačke. Veliku podršku pružaju i drugari iz udruženja osoba sa daunovim sindromam 8. dan.

Na kraju programa koncert će održati Leontina.

KOMENTARIŠI