Bečka policija pokrenula istragu zbog nestale Danke, raspisana Interpolova potraga

Bečka policija pokrenula istragu zbog nestale Danke, raspisana Interpolova potraga

Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

Bečka policija ispitala je državljanina Srbije koji živi u prestonici Austrije, a koji je snimio devojčicu u tom gradu koja liči na nestalu Danku Ilić (2) iz okoline Bora.

„Svedok je ispitan i obezbeđen je snimak koji je muškaracnapravio. Čovek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala devojčica, predmet su istrage koja je u toku“, rekao je za austrijske medije Markus Ditrih, portparol bečke policije.

On je potvrdio ono što što je objavljeno u Srbiji, da je državljanin naše zemlje koji živi u Beču kazao da je u subotu uveče oko 20 časova na tramvajskoj stanici u centru Beča video dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji, u pratnji dve žene.

„Zatim je kontaktirao srpske vlasti. Oni su se obratili bečkoj policiji sa zahtevom za istragu“, kazao je portparol policije.

Ambasada Srbije u Austriji je na svom zvaničnom „X“ nalogu podelila sliku devojčice i njene podatke, uz poziv svim našim građanima koji žive u toj zemlji da ukoliko vide nestalu Danku odmah jave Srbiji ili austrijskoj policiji.

Ambasada je navela i telefone na koje je potrebno prijaviti informacije o devojčici.

U Srbiji traje šesti dan potrage za Dankom Ilić (2) koja je nestala u naselju Banjsko Polje u okolini Bora. Do sada su više puta ispitani otac i majka deteta, a telefon majke je uzet na veštačenje.

Među nestalima na Interpolovoj poternici našla se Danka Ilić (2), koja je nestala u blizini Bora u utorak oko 13.45. Interpol je raspisao žutu poternicu, odnosno poternicu za nestalim licima. Dat je detaljan opis i imena roditelja.


Kako su naveli na svom nalogu na društvenoj mreži Iks, građani mogu dojaviti informaciju na sledeće brojeve telefona: 133 za MUP Austrije, +436677704145 Ambasada Srbije u Austriji i 192 MUP Srbije.

KOMENTARIŠI