Bend su davne 1968. godine osnovala braća Ijan i Rodžer Luis u Kingstonu na Jamajci i ovaj kvintet, koji je nosilac prestižne Gremi nagrade, jedan je od najcenjenijih rege sastava koji je ostvario veliki uspeh još od sredine sedamdesetih.

U okviru svetske turneje povodom velikog jubileja – 50 godina postojanja, jedan od najznačajnijih svetskih rege sastava “Inner Circle” nastupiće 9. avgusta na otvaranju niškog festivala „Nišvila“.

Rege bend sa Jamajke “Inner Circle” na otvaranju „Nišvila“

“Inner Circle” je od samog početka razvio poseban stil jamajčanske muzike mešajući je sa pop uticajima nastupajući sa energijom koja ih je svojevremeno načinila velikim zvezdama svog pokreta.

Njihov kreativni duh je kroz moć regea u živim nastupima dozvolio bendu da napravi iskorak iz tradicionalnog rege zvuka u svojevrstan krosover, te stoga “Inner Circle” svojevremeno dobija priliku da nastupa na dosta velikih svetskih festivala, gde su glavne zvezde uz najveće pop i rok ikone poput Eltona Džona, Vana Morisona, Džimija Pejdža, Roberta Planta i mnoge druge.

“Inner Circle” dostigli su viši nivo međunarodnog uspeha tokom devedesetih godina 20. veka.

Naslovna numera na albumu Bad Boys postala je broj 1 na svim evropskim hit listama i rasprodata je u oko sedam miliona kopija širom sveta.

U međuvremenu, mreža televizije Foks izabrala je Bad Boys kao tematsku pesmu za rijaliti šou Cops, koja je imala premijeru u martu 1989. godine.

Taj program je vrlo brzo postao izuzetno gledan, a Bad Boys je postala svojevrsna referenca pop kulture.

 

KOMENTARIŠI