Besplatni udžbenici za sve učenike u opštini Malo Crniće

Besplatni udžbenici za sve učenike u opštini Malo Crniće

Foto: Urban City // B.P.

Opština Malo Crniće obezbedila je besplatne uđžbenike za sve učenike ove opštine u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju.

Prvacima želim srećan polazak u školu a ostalim učenicima srećan povratak u školske klupe. Investirati u mlade i obrazovanje je investicija u budućnost”, napisao je Mališa Antonijević, predsednik opštine Malo Crniće na svom Facebook profilu.

Opštinska uprava opštine Malo Crniće ovim povodom raspisala je javni poziv za refundiranje – povraćaj novca roditeljima odnosno starateljima učenika osnovnih škola sa teritorije opštine Malo Crniće koji su upisani školske 2023/24. godine u drugi, treći, četvrti, peti, šesti, sedmi ili osmi razred, a koji su izvršili nabavku školskih udžbenika za decu o kojima neposredno brinu i koja su upisana u jedan od razreda za školsku 2023/24. godinu.

Sredstva za ove namene obezbeđena su Ugovorom o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2023. godini.

Rok za podnošenje prijave je 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva, a zaključno sa 01.10.2023. godine.

Sve o načinu prijavljivanja i potrebnoj dokumentaciji možete pogledati na sajtu opštine Malo Crniće.

KOMENTARIŠI