Bez plaćanja putarine u Severnoj Makedoniji za turiste iz Srbije od 15....

Bez plaćanja putarine u Severnoj Makedoniji za turiste iz Srbije od 15. juna

Foto: Pixabay // ilustracija

Turisti iz Srbije u Severnoj Makedoniji će od 15. juna do 15. avgusta biti oslobođeni plaćanja putarine, odlučila je vlada u Skoplju.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo finansija je zaduženo da na račun vlade prebaci 172 miliona denara za nabavku 200.000 „M-smart kartica” za besplatnu putarinu za vozila turista Srbije koji će tokom leta tranzitirati „Korodorom 10”.

Te elektronske kartice vozila srpskih turista će dobijati na Graničnom prelazu „Tabanovce” prilikom ulaska u Severnu Makedoniju, a za njihovu raspodelu je zaduženo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Premijer i ministri u vladi Severne Makedonije su ranije najavili da će biti doneta odluka da srpski turisti od 15. juna do 15. avgusta budu oslobeđeni plaćanja puitarine u znak zahvalnosti za antikovid vakcine koje je Beograd poklonio Skoplju, prenosi Beta.

Javno preduzeće za državne puteve treba da obezbede sukcesivnu isporuku kartica za besplatnu putarinu srpskim turistima, a nakon što se okonča taj projekat i da, u slučaju neka sredstva preostanu, ih vrati u državni budžet.

KOMENTARIŠI