PODELI

On im je ovom prilikom uručio na poklon knjigu “Srbija – gradovi, opštine, naselja“ koja će postati deo školske biblioteke, ali i izvor korisnih podataka građanima, članovima gradske biblioteke.

“Knjiga je osnov znanja, pa će i ova enciklopedija pružiti korisnicima informacije bitne za obrazovanje i kulturu i obogatiti znanje o našoj zemlji, ali i o samim gradovima.“, rekao je predsednik, uručivši direktorima primerke knjiga.

Ovo delo najavljeno je kao izdavački poduhvat 2016. godine na 61. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.biblioteka vg 2

“Knjiga Srbija – gradovi, opštine, naselja uglednog profesora, istraživača i naučnog radnika dr Stevana M. Stankovića spada u najkapitalnije studije i enciklopedijske projekte kakve, u ovoj meri i obimu, Srbija do sada nije imala. Dugogodišnji rad na istraživanju naselja, njihovih geografskih, turističkih i privrednih potencijala, kulturnih, istorijskih i nacionalnih posebnosti stvorio je ovu prvu enciklopediju urbane Srbije. Gradovi u Srbiji su jedan od prepoznatljivih znakova identiteta.“, navodi se u najavi “Službenog glasnika“, izdavača knjige.

Inače, opština i svu literaturu koju dobije na poklon uručuje Narodnoj biblioteci kako bi građani imali prilike da obogate svoje znanje i iz nekih, manje dostupnih, dela.

KOMENTARIŠI