Foto: Urban City // B.P.

Bilja Krstić i ”Bistrik orkestar” održaće u nedelju, 5. septembra, koncert na platou ispred Ramske tvrđave u selu Ram, sa početkom u 19,30 časova.

Koncert je najpre trebalo da bude organizovan u petak, 27. avgusta, ali je odložen zbog lošeg vremena.

Organizator je Narodna biblioteka ”Vuk Karadžić”, a pokrovitelj opština Veliko Gradište.

Podsetite se nastupa sa 55. LjKI OVDE.

BIOGRAFIJA

Rodjena u Nišu gde je i završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje u MS “Dr Vojislav Vuckovic”. U Beogradu upisala i završila Fakultet muzičke umetnosti.

Na domaćoj pop sceni Bilja Krstić je prisutna dugi niz godina. Posle grupa SUNCOKRET i RANI MRAZ započinje solo karijeru i izdaje tri albuma pop orjentacije.

55. LjKI, Foto: Urban City / B.P.

Uporedo sa karijerom pop pevačice Biljana sledi svoje najdublje afinitete i više godina strpljivo prikuplja autentične audio i notne zapise izvorne muzike. To su uglavnom retko izvodjene, a većinom i neobjavljene muzičke teme sa Kosova, južne Srbije, Vlaške oblasti, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Madjarske. Rezultat ovog rada su kompakt diskovi “Bistrik” i “Zapisi”, koji su nastali kao fuzija tradicionalne muzike i savremenog aranžerskog postupka. Tokom 2003. godine Bilja I Bistrik su radili na muzici za nas najgledaniji film svih vremena – “Zona Zamfirova”. Sa svojim kolegama sa FMU-a 2001. godine osniva orkestar Bistrik i postiže velike uspehe u svetu i u našoj zemlji na preko 200 koncerata…

KOMENTARIŠI