PODELI

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, na izložbi posvećenoj festivalu piva na Kalemegdanu, o značaju manifestacije. Ovo je najveći pivski festival u ovom delu Evrope.

U susret 16. izdanju festivala piva “Bir festa” koji se održava od 15 do 19. avgusta na Ušću, osnivač, “Beogradska kulturna mreža”, uz podršku Grada Beograda, organizovala je na Kalemegdanu izložbu najboljih fotografija nastalih tokom proteklih 15 godina.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obratio se juče prisutnima na otvaranju izložbe na Savskom šetalištu i zahvalio se svima koji su u proteklih petnaest godina učestvovali u organizaciji “Bir festa”.

– Ovo je najveći pivski festival u ovom delu Evrope, ali i najveći u našoj zemlji, koji godišnje okupi oko 500.000 posetilaca. To je razlog zbog kojeg ga Grad Beograd na poseban način podržava, ove godine još snažnije, a od sledeće će i Vlada Srbije stati iza festivala. Tako, neće biti samo beogradski, već će dobiti i nacionalni značaj – istakao je Vesić.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, precizirao je da Beograd ove godine na otvorenom ima oko šest stotina manifestacija.

– “Bir fest” prevazilazi naš region, i po njemu smo prepoznatljivi u čitavom svetu – istakao je on.

“ORTODOKS KELTS”

MUZIČAR Aleksandar Petrović – Aca Seltik napomenuo je da je veoma ponosan na činjenicu da su “Ortodoks Kelts” svirali na svakom “Bir festu”, po čemu su jedinstveni, i izrazio nadu da će tako biti i ubuduće. Za “Bir fest” je rekao da je on druga kuća ovog benda.

KOMENTARIŠI