Prvo veče na Ol star vikendu u Los Anđelesu u potpunosti pripalo Bogdanu Bogdanoviću.

Kakvo prvo veče na Ol staru u Los Anđelesu, a u glavnoj ulozi – Srbin!

“Tim Sveta” je prosto demolirao “Tim SAD” u okviru takmičenja “Rising stars”, na kome učestvuju košarkaši koji igraju svoju prvu ili drugu sezonu u NBA ligi, a Bogdan Bogdanovićje bio predvodnik pobedničke svite.

Srpski košarkaš proglašen je za najkorisnijeg igrača utakmice (MVP) pošto je u pobedi postigao 26 poena (9/16 iz igre, 7/13 za tri), imao 4 skoka i još 6 asistencija!

Saigrač iz Sakramenta, Badi Hild, je želeo to laskavo priznanje za sebe, pa je tako u poslednjoj četvrtini, kada je već sve bilo rešeno, odlučio mnogo više da šutira, na kraju je bio i efikasniji od Srbina (29 poena), ali to nije bilo dovoljno da mu “preotme” nagradu.

“TIM SVET” – “TIM SAD” 155:124!

Samo u jednom kratkom delu tokom prve četvrtine, Amerikanci su imali prednost od pet poena, dok je “Svet” meč završio sa maksimalnih “+39” poena prednosti.

Džejlin Braun iz Bostona je postigao čak 35 poena i imao još deset skokova, ali kako je njegov tim “pregažen” – nije razmatran za nagradu za najboljeg…

Samo su još Kajl Kuzma (20 poena), Džejson Tejtum (15) i donekle Džon Kolins (11) držali Amerikance u igri, dok je potpuno razočarao kandidat za “rukija godine” Donovan Mičel koji je zabeležio tek 7 poena (3/10).

Kod stranaca, Džamal Marej (Denver) je imao 21 poen, 6 skokova i 7 asistencija, dok je solidan bio i Dario Šarić (Filadelfija) koji se našao u ulozi startera i postigao 18 poena. Osim Bogdana, sa klupe su dobar doprinos pružili i Markanen (15) i Sabonis (13p, 11 sk).

Žoel Embid je igrao tek osam minuta, prvenstveno zbog toga što će on igrati i na Ol star meču.

KOMENTARIŠI