Britanski soj koronavirusa stigao u Srbiju

Britanski soj koronavirusa stigao u Srbiju

Foto: Pixabay // ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je Srbija naručila osam miliona vakcina, ali ih ima 1.500.000.

On je za televiziju Prva rekao da je obavio razgovore sa svetskim prijateljima kako bi nabavio još vakcina.

“Ja bih primio kinesku vakcinu, ali razmišljam jer nisam toliko star, jer mislim da je sramota kada vidim da postoje neki koji nemaju nikakve komorbiditete, a ugurali su se da dobiju vakcinu”, kazao je on.

“Britanski soj koronavirusa stigao je u Srbiju, užasno sam uplašen. Putnica iz Londona u Srbiju donela je koronavirus na teritoriju Srbije”, rekao je on.

Kaže da ona nije bila pozitivna na PCR testu i napomenuo da je to opasan soj virusa, te da je zbog njega Velika Britanija zatvorena.

“Važno je da smo to otkrili, uhvatili sve kontakte, opkolili, izolovali i da danas možemo sa nadom da kažemo da smo uspeli da to uhvatimo. Jer to ako nam se proširi to je pakao”, kazao je on.

Napominje da je problem kako ćemo doći do vakcina, te da je novi soj užasan.

“Pričao sam sa važnim ljudima u Londonu, prevrnula mi se utroba naopačke”, napomenuo je Vučić.

Vučić je najavio da ćemo mi danas imati 32.000 ljudi na milion vakcinisanih, a za dan ćemo biti 2. u Evropi.

“Velika Britanija je ubedljivo 1. u svetu, ali ne pomaže kad je to jeziv virus. Ne vredi, ubija ih neverovatno”, kazao je on.

1 KOMENTAR

  1. ZAČIN U „SVAKOM JELU I NEJELU“?

    U našoj zemlji postoje mnogo pametnih ljudi, ali sve znajuči su malo brojni, prvi je ΛV, a drugi po tome svakako je njegov učitelj i politički ot*c, prof. dr “akademik nepostojeće akademije” Vojislav Šešelj. Prvi, očekujem da nam kaže kada na spavanje, pišanje, sr***, čime se sutra zanimati, a da vam ne bude mučno. Drugi, to sve bi vam rekao na naučnoj bazi i obavijeno u naučnoj oblandi. Pita se narod šta će im toliki broj ministara, sudija, poslanika, savetnika, sekretara, kada vrh sve odlučuje i širi to u etar informacija, a drugima ostaje samo da klimaju glavom , aplaudiraju, šlihtaju i tu je iscrpljen njihov domen i domet rada. Da se razumemo, nisu svi plagijatori niti su svi kupili diplome, neki su učenjem stekli to sve, ali manje klimaju glavom , već drugim delom svoga anatomski izvajanog tela

KOMENTARIŠI