Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je da će država i sve njene institucije zaštititi pravni poredak kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji.

“Najoštrije osuđujem vandalizam poličara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se država i zdravstveni sistem suočavaju sa najtežim udarom koronavirusa od početka pandemije”, navela je premijerka Brnabić.

Pošto nisu mogli da u Skupštinu Srbije uđu na izborima ponovo su pokazali svoje pravo nasilničko lice pokušavajući da steknu političke poene na najvećoj krizi na planeti od Drugog svetskog rata, rekla je premijerka.

Istakla je da broj novozaraženih u svetu svakog dana raste i da je zbog toga važno da budemo jedinstveni i pružimo svu neophodnu podršku našim zdravstvenim radnicima koji se predano bore za svaki život u Srbiji.

Dačić i Marković optužili opoziciju za pokušaj upada u skupštinu

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da ta stranka osuđuje, kako su naveli, “haos, incidente i nasilni upad u Narodnu skupštinu”. Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma za “nasilje” je optužio opozicione političare.

“Nema nikakve dileme da je ovo odgovor opozicije na poziv (predsednika Srbije Aleksandra Vučića) na jedinstvo u borbi protiv korone i u odnosu na državne izazove sa kojima ce se Srbija suočavati. U Skupštinu se ulazi izborima, a ne putem ulice. Ovim se nanosi šteta i Srbiji u celini, ali i ugrožavaju životi ljudi”, ocenio je Dačić.

Ispred Narodne skupštine održavaju se demonstracije, koje su usledile nakon što je Vučić najavio nove restriktivne mere usled epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa.

Za dešavanja ispred Narodne skupštine opoziciju je okrivio i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

“Građani su 21. juna na izborima odličivali ko treba da uđe u Skupštinu. Ovo nasilje ispred Skupštine su organizovali propali političari, koji su nemoćni da ostvare bilo kakav rezultat na izborima, pa nasiljem pokušavaju da dodju na vlast”, saopštio je Marković.

On je ocenio da su demonstranti koji su pokušali da uđu u zgradu parlamenta počinili “teroristički akt”, a naveo je da vođe tog “terorističkog čina moraju biti uhapšeni istog trenutka”.

KOMENTARIŠI