Brnabić: Potpisujemo ugovor za 11 miliona vakcina

Brnabić: Potpisujemo ugovor za 11 miliona vakcina

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je u Srbiji do sada protiv koronavirusa vakcinisano 438.000 ljudi, a početkom iduće nedjelje biće potpisan novi ugovor o nabavci 11 miliona vakcina.

Brnabić je istakla da će biti dovoljno doza za revakcinaciju, jer se prilikom dolaska svakog kontigenta vakcina odmah jedna polovina odvaja „sa strane“, da bi bilo dovoljno doza za revakcinaciju.

Ona je navela da je Srbija po stopi vakcinacije apsolutno prva u regionu i druga u Evropi, ali da se može reći da je realno prva u Evropi, jer je već obezbedila revakcinu za sve vakcinisane.

Srbija je druga u Evropi, odmah iza Velike Britanije, ali je Britanija zbog ogromnih problema sa virusom i velikog broja zaraženih, odlučila da revakciniše ljude posle 12, a ne posle tri nedelje, odnosno, praktično daju samo jednu dozu, što kod nas nije slučaj“, rekla je Brnabić za TV „Pink“.

Brnabić je podsetila da Srbija već ima potpisan ugovor o nabavci 6,5 miliona doza vakcina protiv koronavirusa.

„U ponedeljak ili utorak potpisaćemo dodatni ugovor za 11 miliona vakcina“, najavila je premijerka Srbije i dodala da sutra stiže određena količina „Fajzerove“ vakcine.

KOMENTARIŠI